< Till bloggens startsida

Simpelgastro #1

  1. Här kommer dagens recept svårhetsgrad 3 av 10


     Stekta Fläskkotletter med söt paprika och timjansås serveras med kokt potatis.


    Detta tar ca 40 min, räcker till 3-4 personer beroende på hur hungrig ni är och du behöver följande:
    1 schalottenlök, 5 cm purjo, 1 vitlöksklyfta, 1 halvstor paprika, 4 msk finhackad persilja, lite fryst persilja.
    ett stort knippe färsk timjan (helst) 3-4 kotletter (helst med ben), 5 dl grädde, 2 dl creme fraiche 1-2 tsk dijonsenap  1 grönsaksbuljong och 1 köttbuljong, lite oxfond (helst hemma gjord, hur man gör det tar vi vid ett senare tillfälle)  1 msk tomatpuré, salt og peber, 4 vitpeppar och grönpepparkorn, 1 msk socker, smör och olivolja.

    Häng med nu: Släng på potatisen, lägg i kottletterna i en het panna med smör och oil. Börja med att hacka all lök, paprika och persilja, fiiint fiint. Vänd köttet efter ca 3-4 min och släng i grovt mortlad vit och grönpeppar samt hälften av all timjan. Krydda med salt och peppar.  När du vänt the meat och stekt i ca 2 min, släng i "de finhackade" resten av all timjan. Låt "de finhackade" fräsa lite, ska inte få färg utan bara få fram smakerna. På med hälften av le creme (grädden) och hälften av creme fraiche låt koka rätt kraftigt tillsammans med fond och buljongtärningarna. Rör om. Slå på resten av le creme och creme frachie, frysta persiljan, tomatpuré och socker. Låt köttet och såsen, puttra tillsammans på halvlåg värme i ca 10-15 min, ju längre desto bättre.

    Smaka av krydda om det behövs, visst är det gött?


    3 st TIPS OCH TRIX!
    1. Var inte rädd att testa nya saker, receptet är inte skrivet i sten, exprimentera lite och låt inte ingredienserna sätta stopp, har du inte tex schalotten hemma använd gullök, ja du fattar vad jag menar.

    2. SMAKA AV SMAKA AV SMAKA AV det är A och O.

    3. Keep it simple då blir det godast och bäst.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0